Wie zijn wij?

Op een mistige avond… 

Hij keek diep in zijn glas waar het beste bier ter wereld in had geschuimd en zuchtte. Tot plotseling, hij opstond als een echte meneer en zich richtte tot al de woordelijke schavuiten die rond zijn tafel waren verzameld.

Hij vloekte en tierde maar zalfde en fluisterde: “Al die gemaakte liefde op Valentijn, dat is toch maar éne boel platte commerce geworden, waar is de verbeelding, die passie, dat vurige liefdesspel op het randje van de nacht”? Verbouwereerd door zijn woorden deelde ze allemaal, één voor één, hun meest romantische, grappige, prachtige verhalen.

Ontroerd maar overtuigd door zoveel sprookjesachtige taferelen vuurde hij hen aan om die verhalen niet enkel voor zich te houden maar het vertelde woord te verspreiden.

En zo kwam het dat er daar iets mysterieus in de lucht hing, het waren… wilde ideeën!

Verhalen zijn zo oud als de straat, dagelijks vertellen we er allemaal. Echter is de kunst van het vertelde verhaal met de jaren wat verdwenen, terwijl er zoveel schone al neergeschreven en nog te bedenken zijn.

Daarom hadden wij, enkele fans van het eerste vertelde uur, ons bescheiden talent willen aanwenden om de populariteit van een goed verteld verhaal te promoten.

Dus wie zijn wij? 

Wij zijn het Kruibeekse vertelcollectief Wildereenhoor’n! 

Enkele jaren geleden zijn we gestart met het initiatief “Verhalen op het randje van de Nacht”, waarbij we tijdens de week van Valentijn verhalen tot bij de mensen thuis brengen en de romantiek laten floreren voor jong en oud.

We hebben zelfs ons eigen vertelfestival, “Echtig en Techtig”. Daar vertellen we op unieke locaties in Rupelmonde verhalen die waarachtig echt gebeurd zouden zijn.

 

Benieuwd? Wil de ‘r één hoor’n misschien?

©2016-2023 Wildereenhoorn - Alle rechten voorbehouden